18 Aralık 2010 Cumartesi

GELİN! BİLİŞİMİ YEŞİLLENDİRELİM!!

YEŞİL BİLİŞİM

    Son zamanlarda Cloud Computing ile uğraşmaktan böylesine önemli bir konu için ne kadar geç kaldığımızı sonunda fark ettik. Her konuda olduğugibi insanoğlu bu konuda da duyarsızca danvranıyor.Küresel ısınmanın etkileri günümüzde çok daha fazla hissediliyorken, halen insanlar günü kurtarma peşindeler... Duyarlı insanların aklında ise, tek başlarına bu sürece nasıl dâhil olabilecekleri kaygısı yer alıyor. ÇözümPark Bilişim Portalı olarak sahip olduğumuz misyon ve vizyon gereği kurulduğumuz günden bu yana bilişim sektörüne destek veriyoruz ve şimdi bu desteğimizi Yeşil Bilişime odaklanarak daha da arttırmayı hedefliyoruz. Artık gerek forumlar üzerinden gerekse makaleler, podcast ve webcastler ile Türkiye deki bilişimcilere Yeşil Bilişim kavramını anlatacak ve bu noktada sponsorlarında desteği ile etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu yeni hedefimizde siz bilişim gönüllülerinin de desteklerini önemle rica ediyoruz!


                                                        Peki nedir bu Yeşil Bilişim?

    Aslında hepimizin bilidiği gibi son yıllarda dünya üzerindeki küresel ısınma herkesin gündeminde. Ama eylem noktasında çok zayıf aksiyonların alındığını hep birlikte görüyoruz. Hatta bizler bile kendi kendimize sorduğumuzda “Küresel ısınmaya ne kadar destek, ne kadar köstek oluyoruz?” diye…  Elde edilen cevapların hiçte iç açıcı olmadığı ortada!
     Böylesi bir durumda yeni bir akım başladı ve bu akımda bilişim sektöründeki üreticiler artık daha az enerji harcayan ve bu sayede daha az karbondioksit salınımı yapan donanımlar üretmeye başladılar.Tabiki bu hem bizler hemde üreticiler için iyi bir çözüm.Bizler için iyi çünkü daha az enerji demek daha az fatura demektir.Üreticiler için iyi çünkü prestij ve bilinçli kullanıcıların tercih sebebi demektir. İşte tam bu noktada bizlerin yapması gereken, bu üreticilere destek olmak. Aldığımız veya alacağımız her donanımda Yeşil Bilişim'i düşünmek ve en az enerji tüketimine sahip ürünleri tercih etmek olacaktır.Tabi ki bu yanlı bir öneri değil. Yani Yeşil Bilişim'i  destekleyen firmaların ürünlerini alalım olayından çok farklı. Çünkü sadece bu ürünleri almak veya desteklemek meseleyi çözmüyor, önemli olan bu bilinç ile hareket etmek. Gereksiz bilgisayarları kapatmak, monitörleri uyutmak, tarayıcı/yazıcı vb. çevresel birimleri gerekmedikçe kullanmamak, çok klişe ama stand-by da cihazları bırakmamak ve fişten çekmek gibi enerji tüketimine sebep olan tüm bu aksiyonların önünü kesmek, aslında başlı başına bir Yeşil Bilişim desteğidir.
    Demekki Yeşil Bilişim buymuş ve temelde neler yapmamız gerektiğide belliymiş.O zaman hadi her birlikte başlayalım bakalım! Sakın benim az harcadığım 3 – 5 watt ile ne olacak demeyiniz. Önemli olan hepimizin bu eylemi alması ile kazanılacak olan onbinler, milyonlar… ÇözümPark ekibi şu anda 35.000 den fazla üyeye sahip bir portal ve bu bilinç ile hareket ediyor. Sadece Çözümpark olarak, en iyimser hali ile her sağladığınız 1 watt x 35.000 demektir. Bu sadece ÇözümPark ile sınırlı bir olay da değil. Bu nedenle vizyonumuzu geniş tutalım ve yaptığımız her tasarruf için üzerimize düşen payın sorumluluğunu yerine getirmenin verdiği mutluluk ile çevremize yeşil enerji saçalım. LÜTFEN BU KONUYA DUYARLI OLALIM!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder