31 Aralık 2010 Cuma

SİZ KONUŞUN GOOGLE BULSUN!

Arama motoru devi olduğunu söylemeye bile gerek kalmayacak derecede gelişip büyüme gösteren Google özellikleri ‘ne özellik katmaya devam ediyor…



Konuşan kişinin sesini ve ne dediğini anlayarak arama yapmaya imkan tanıyacak olan Google Voice projesi Türkçe olarak sunulacak.

Arama motoru devi Google mobil cihazlar ‘da konuşarak arama yapma hizmetini Türkiye’de Türkçe olarak sunmaya hazırlanıyor.
Mobil cihaz kullanıcılarının aratacakları kelimeleri yazma yoluyla değil de direk konuşarak aratabileceği bu muhteşem ve yeni teknoloji ‘yi kullanıcıların çok beğeneceği tahmin ediliyor.
Google Türkiye ekibi, Google Voice Search projesi için 19 Ekim tarihinde tanıtım platformu düzenleyecek.


Yurt Dışında Aktif

Her zaman geliştirme ve araştırma projesi ile yenilikler getirmeye devam eden Gooogle bu kez de yurt dışında zaten aktif olan bir hizmeti Türkiye için Türkçe olarak kullanıcılarına sunacak.


Google Voice Search Nedir?

Google Sesli Arama ile mobil cihazınız ile arama motorundan bir şey aratmak istediğiniz zaman; bunu yazmak yerine arartmak istediğiniz konuyu telefona söyleyerek zahmetsizce Google’da aratabileceksiniz.
Ses-metin/metin-ses çevrimleri ile ilgili çalışmalar yapıldığı sırada ortaya çıkan bu hizmetten mobil cihazlar da ücretsiz olarak yarar sağlayabileceksiniz.

KAYNAK:http://www.bilisimhaber.com/haberler/siz-konusun-google-bulsun.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder